För några år sedan var det helt osannolikt att jag skulle bli arbetsledare men min utveckling har gått snabbt och idag trivs jag hur bra som helst i min roll. Följ min fantastiska resa nedan.

För tre år sedan skulle jag aldrig någonsin kunna tänka mig att bli arbetsledare. På den tiden var jag ganska slarvig och jag tog inte hand om varken hälsa, relationer eller arbete. Min hälsa blev allt sämre och jag började förstå vikten av att göra en ändring i livet.

Bättre mat

Första steget var att börja äta bättre. Tidigare hade jag aldrig tänkt på vad jag åt och jag började få problem med magen så därför insåg jag att jag bör se över min matsituation. Jag slutade med socker, chips, godis och bröd och började istället äta mycket mer av grönska, bär, nötter, fisk och nötkött. Detta gjorde att jag blev mycket jämnare i sinnet och fick aldrig de där dipparna som tidigare.

Arbetsledare på gott och ont

Mental utveckling

Matförändringen med tilltagande energi gjorde sedan i sin tur att jag började fokusera på den mentala aspekten istället. Jag hade alltid varit väldigt mycket uppe i huvudet och kände att jag behövde göra något åt detta. Alla tankar och funderingar tog bara upp massa onödig tid och skapade bara massa onödigt lidande för mig. Därför gick jag en runda till biblioteket och väl där så hittade jag ett antal böcker om Mindfullness och medveten närvaro. Jag slukade snabbt 5 böcker och började nu inse att jag inte är mina tankar utan att jag istället är närvaron av mina tankar. Bara för att jag tänker en specifik tanke så behöver det inte vara så. Denna insikt gav mig lugn och ro i sinnet och jag började allt eftersom bli mer och mer närvarande i nuet. Jag kände mig nu med min koständring och mentala träning mycket mer stabil i psyket och började därför intressera mig mer för mitt jobb.

Arbetsledare på gott och ont

Arbetsledarutbildning

Efter den goda utvecklingen ovan så bestämde jag mig för att söka in till en utbildning för att bli arbetsledare. Jag kollade lite med jobbet och de sa att jag kunde få gå på denna två gånger i veckan med bibehållen lön. Varje gång var fyra timmar så det var en väldigt bra deal för mig så jag tog faktiskt och anmälde mig direkt när jag fick reda på detta. Utbildningen höll på i cirka ett halvår och jag fick lära mig mycket om bland annat ledarskap, positivt tänkande, smart arbete, arbetsmiljö, rätt lyftteknik, redovisning, arbetspsykologi och gruppmentalitet. Utbildningen var mycket givande och idag är jag stolt arbetsledare på ett företag med 50 anställda. Även om det ibland kan vara jobbigt med kritik både från högre chefer och anställda under mig så trivs jag fantastiskt bra och förhoppningsvis kan jag också få anställda under mig att trivas minst lika bra.