Få saker är mer irriterande än att behöva springa och leta efter saker när du skall iväg. Här följer mina tipps för att få ett fint och ordningsamt hem där du trivs och njuter av att vara.

Avskyr du att städa gör så här!

Städa är väl för de flesta kanske ingen favoritsyssla. Tidigare i livet spenderade jag mycket tid med att städa men ändå var det precis lika stökigt igen efter bara en dag. Så här höll jag på hela tiden. Stökade ner tre dagar, städade x antal timmar för att sedan stöka ner igen i tre dagar och så vidare. Så här höll det på i all evighet och det kändes totalt hopplöst. Fast att jag lade väldigt många timmar på städande varje vecka så hade jag det konstant smutsigt och stökigt hemma, usch vad tråkigt det var men sen plötsligt dök en kille upp i mitt liv och vi flyttade ihop. Redan efter några veckor började han anmärka på mitt städ och stök beteende och till en början blev jag rätt irriterad.  Jag tog inget till mig och fortsatte stöka runt som vanligt men tids nog efter ytterligare påtryckningar så började jag tänka om. Istället för att stöka ner och sen behöva städa i flera timmar så bestämde jag mig för att inte alls stöka ner. Jag började nu plocka utan direkt istället för att vänta ett antal dagar och helt plötsligt så behövde jag aldrig ens städa. Nu var det fint hela tiden och detta utan att jag ens upplevde att jag städade.

Ett snyggt hem gör humöret bättre

Lösningen presenterad

Tidigare så lätt jag alltid disken stå kvar på köksbordet efter att jag ätit och det behövde inte gå många dagar för än det såg fruktansvärt ut. Nu började jag med att plocka bort direkt. Visst det var kanske lite små jobbigt i början, framförallt på kvällen efter jobbet. Då ville man bara sätta sig ner i soffan och glo på tv men allt efter vad tiden gick så vande jag mig. Samma beteende började jag göra med allt. Hade jag sminkat mig så plockade jag bort sminket direkt, hade jag rivit fram massa kläder så plockade jag bort dem direkt. Allt det här gjorde att jag aldrig behövde städa. Tidigare lade jag säkert 4-5 timmar varje vecka på att diska gammal disk, plocka bort kläder, sminkprylar med mera men nu upplevde jag att jag inte lade en enda minut på det. Fantastiskt, det var verkligen jätteskönt att slippa städa som innan och dessutom hade jag nu konstant ordning och fint i hemmet. Tidigare såg det förfärligt ut under fler dagar för att vara jättefint i en dag innan det blev stökigt igen, nu var det liksom alltid fint och det utan ansträngning. Så gillar du verkligen inte att städa så kan jag varmt rekommendera att du gör som jag och plockar bort allt direkt istället så slipper du denna tråkiga sak för resten av livet.