När blev människan så fördummad och oförmögen att agera på eget bevåg när det kommer till relationer? Jag är minst sagt förbryllad och känner en stor avsmak inför den nya trenden med sajter där män instrueras av andra män hur man bäst raggar upp tjejer. Har vi helt enkelt blivit så pass förlamade att vi behöver guidning i precis allting?

Erkännandet 

relationerJag ska börja med att vara ärlig – personligen har jag provat på detta patetiska spektakel på egen hand. Jag vill också poängtera att mitt avsky mot den här typ av medlemssajter faktiskt inte ligger i det moraliska (även om det utan tvekan provocerar ens ödmjuka sida att dessa forum består av en stor mängd idioter) – tvärtom var det tidsslöseriet som blev min väckarklocka. Varför ville jag slösa min betydelsefulla tid på ett tråkigt forum där självutnämnda relationsexperter gör sig till hjältar i vardagen? Nej, jag tror verkligen inte att det är dessa män som kan klura ut livet för mig eller stimulera mig i mina handlingar. 

En fridfull joggingtur, en kreativ drejkurs eller bara en skön litteratur stund med en riktigt bra bok skulle ha varit ett bättre alternativ än att köpa denna typ av betydelselösa medlemskap. Det är inte bara påhitteri – det förminskar oss människor genom att få oss att se oss själva som oförmögna robotar utan vare sig känslor eller handlingskraft. 

Jag tror på livet, relationer och kärleken. frågan är bara hur man bäst uppnår harmoni och rätt balans? som en bra start tror jag på att först våga sig ut på jakt efter relationer sedan handlar det om en öm omvårdnad av dessa för att underhålla så väl passion som kommunikation.

Hur vårdar man sin relation?

Att pussas och kramas kan ingen få för litet av, det är på många plan bevisat att människan mår bra av fysisk närhet. Ett annat viktigt ämne i relationen är kommunikationen mellan dig och din partner. Det kan kännas tjatigt att alltid nämna ”öppen dialog”, men faktum är att många saker blir så mycket enklare med klarhet. Män och kvinnor är olika, just därför behövs tydlig kommunikation. Det är faktiskt inte bara kvinnor ”som vill prata”, vi män behöver också ventilera, problemet är bara att vi ibland behöver någon som ”får oss att prata”. 

Jag har personligen levt i ett flertal relationer hittills i mitt liv och ett återkommande problem har varit den där dagen då vardagen kommer ikapp. Det är precis som att jag inte riktigt vill inse faktum att en nykär relation även den når rutin och vardag. Många gånger har detta satt stopp för en fortsättning och det är just det jag vill flagga motsatsen för. Låt dig inte se vardagen som ett nederlag när det väl kommer, försök vända på steken och se tjusningen i att ha trygg kärlek i vardagen!